Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για το μπακαλιάρο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κούπα νερο το πολύ
8 φιλετάκια μπακαλιάρου
Για τη σος
χυμός από 2 λεμόνια
¾ κουταλιάς της σούπας κοφτή, κορν φλάουρ
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη, προαιρετικά
2 φλιτζάνια του καφέ λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο
Εκτέλεση:
Λαχταριστός μπακαλιάρος με έντονη γεύση
Για το μπακαλιάρο
Παίρνουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα αλατοπιπερώνουμε, τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε ως τη μέση με νερό. Σκεπάζουμε το τηγάνι και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
Για τη σος
Στο υγρό που έμεινε απο το τηγάνι ρίχνουμε το κρασί, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρουν βράση. Διαλύουμε σε ένα φλιτζανάκι το κορν φλάουρ σε 3 κουταλιές νερό. Το προσθέτουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σε αυτή τη φάση, αν θέλουμε, προσθέτουμε και την κάππαρη μαζι με το δεντρολίβανο. Μόλις πήξει ελαφρά η σάλτσα, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε στα φιλέτα του ψαριού περιχύνοντας με τη σάλτσα και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνοδέψτε το με σκορδαλιά απο πατάτα.