Bagels ολικής άλεσης

by sidagi.gr
849 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

720 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά αλάτι
1  ½ φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
3 κουταλιές του γλυκού ακατέργαστη καστανή ζάχαρη
1 ½ φακελάκι μαγιά ξερή
2 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα
λαδόκολλα για το ψήσιμο

Για το σερβίρισμα
Τυρί κρέμα
Φιλέτο σολομό

Εκτέλεση:

Φτιάξτε με απλά υλικά bagels ολικής για να συνοδέψτε το φαγητό σας

Ρίχνουμε σε ένα μπολ ή σε μια μικρή λεκάνη το αλεύρι μαζί με 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι.
Με τα χέρια μας ανοίγουμε μια λακούβα στη μέση και βάζουμε  1  ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό, 3 κουταλιές γλυκού ακατέργαστη ζάχαρη και  1 ½ φακελάκι μαγιά ξερή.
Ανακατεύουμε ελαφρά.
 
Παίρνουμε σιγά- σιγά το αλεύρι και με περιστροφικές κινήσεις αρχίζουμε να πλάθουμε τη ζύμη.
Συνεχίζουμε να πλάθουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη η οποία θα ξεκολλάει από τα χέρια μας.
Αν διαπιστώσουμε ότι είναι πολύ σφιχτή θα προσθέσουμε ελάχιστο νερό ακόμα.
 
Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ ή τη λεκάνη με καπάκι και με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη για λίγη ώρα τυλίγοντας την με μια πετσέτα κουζίνας ώστε να φουσκώσει.
Υπολογίζουμε 30 λεπτά,αφαιρούμε το καπάκι και ξεσκεπάζουμε το μπολ ή τη λεκάνη, πατάμε για να φύγει ο αέρας και ξανασκεπάζουμε για 60 λεπτά ακόμα.
Μετά από αυτό το χρόνο αρχίζουμε να χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες οι οποίες θα αποτελέσουν τα bagels.
 
Με αυτά τα υλικά θα βγουν περίπου 15 ατομικά ψωμάκια.
Με τα χέρια μας δημιουργούμε μια τρύπα στη μέση κάθε ψωμιού.
Στρώνουμε λαδόκολλα στην επιφάνεια της λαμαρίνας στην οποία θα τα ψήσουμε και τα τοποθετούμε επάνω.
 
Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε στη λαμαρίνα για 20 λεπτά περίπου.
Στη διάρκεια του χρόνου αυτού βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
Ρυθμίζουμε τη φωτιά στο δυνατό και περιμένουμε να αρχίσει να βράζει.
 
Μόλις αρχίσει να βράζει,βάζουμε μέσα τα bagels και χαμηλώνουμε τη φωτιά από τη μέγιστη ένταση που είναι το εννιά, τη χαμηλώνουμε στο εφτά.
Τα bagels πρέπει να βράσουν ένα λεπτό από κάθε πλευρά.
 Γεμίζουμε μια πιατέλα με σουσάμι.

Βγάζοντας τα ψωμάκια από την κατσαρόλα, τα βάζουμε μέσα στην πιατέλα με τον παπαρουνόσπορο ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά τους με παπαρουνόσπορο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Μεταφέρουμε τα bagels στη λαμαρίνα.
Τα βάζουμε να ψηθούν στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Σερβίρουμε τα bagels με τυρί κρέμα και φιλέτο σολομό.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα