Αυγά στο φούρνο με ντομάτα και ζυμήθρα Ήπειρος

by sidagi.gr
530 προβολές

Υλικά:

Για 2 άτομα

Ρηχό πυρέξ φούρνου μεσαίου μεγέθους
2 μεγάλα αυγά φρέσκα
1/3 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας εμπορίουΑυγά στο φούρνο με ντομάτα και ζυμήθρα Ήπειρος
κόκκινο πιπέρι για γεύση
αλάτι και πιπέρι
φρέσκα βότανα όπως βασιλικός ή δυόσμος
2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
Ψωμί

Εκτέλεση:

Απολαύστε σαν ορεκτικό μαζί με το γεύμα σας

Στο πάτο ενός πυρέξ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με μυρωδικά (αλάτι, πιπέρι), φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι και σπρώχνεται τη σάλτσα προς τα τοιχώματα του πυρέξ.
Τότε βάζετε ένα ένα τα 2 αυγά δίπλα δίπλα. Ρίχνουμε την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά, το λάδι, την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι.

Βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω – κάτω.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με μυρωδικά και σερβίρουμε με ψωμί.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα