Υλικά:
Για 4-6 άτομα
6 μικρά καρβελάκια (4 έως 5 εκατοστά σε διάμετρο)
6 μεγάλα αυγά
6 κουταλάκια του γλυκού κρέμα γάλακτος
6 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
3 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
3 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ματσάκι σπαράγγια για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Λαχταριστό ορεκτικό με απλά υλικά για όλες τις ώρες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ρυθμίζουμε την σχάρα στη μέση του φούρνου.
Κόβουμε τα καπάκια των καρβελιών περίπου 2 εκ. Αφαιρούμε την ψίχα από μέσα και αφήνουμε 2 εκ πάχος στα καρβελάκια μας.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με μια στρωμένη λαδόκολλα.
Περνάμε στα αυγά.
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ανακατεύουμε με σύρμα τα ασπράδια μαζί με την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζουμε με το μείγμα τις φωλιές των καρβελιών και από πάνω ρίχνουμε σε κάθε καρβέλι τον κρόκο αυγού. Πασπαλίζουμε με ½ κουταλάκι φρέσκο κρεμμυδάκι, ½ κουταλάκι μαϊντανό.
Ψήνουμε για 10 λεπτά με αντιστάσεις.
Βγάζουμε απ΄ τον φούρνο πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ξανά βάζουμε στο φούρνο για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Σε ένα κατσαρολάκι ζεματίζουμε τα σπαράγγια για 5 λεπτά, σουρώνουμε και σερβίρουμε με τα αυγά.