Αυγά με γιαούρτι

by sidagi.gr
1,4K προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

8 φρέσκα αυγά
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
2 ½ κουταλιά της σούπας ξίδι
500 γραμμάρια γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι
 

Εκτέλεση:

Αν βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια, ήρθε η ώρα να φτιάξετε μια διαφορετική εκδοχή από τα συνηθισμένα  αυγά… Θα σας αφήσει άφωνους!

Χτυπάτε με πιρούνι το γιαούρτι μαζί με το αλάτι. Προσθέστε τις σκελίδες σκόρδου κοπανισμένες και ανακατεύετε. Γεμίστε ένα μεγάλο σκεύος ως τα ¾ του με νερό. Βάζετε μέσα το αλάτι και το ξίδι και αφήνετε να βράσουν.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σπάτε κάθε αυγό πρώτα σε μικρό πιατάκι και μετά το αφήνετε να γλιστρήσει στο νερό που βράζετε με τρυπητή κουτάλα προσεκτικά, να μην σπάσουν.

Τα αφήνετε να στραγγίξουν και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία ώσπου να τελειώσουν όλα αυγά. Τα τακτοποιείτε σε πιατέλα και τα σκεπάζετε με το γιαούρτι.
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μικρό κατσαρολάκι, ώσπου να αφρίσει.

Βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κόκκινο πιπέρι.
Περιχύνετε το γιαούρτι και τα αυγά με το μείγμα του βουτύρου και του κόκκινου πιπεριού και σερβίρετε αμέσως!

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα