Υλικά:
Για 4-6 άτομα
6 μικρά καρβελάκια (4 έως 5 εκατοστά σε διάμετρο)
6 μεγάλα αυγά
6 κουταλάκια του γλυκού κρέμα γάλακτος
6 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
3 μανιτάρια Πλευρώτους ψιλοκομμένα
3 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
3 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Φτιάξτε με εύκολα υλικά ένα γεμάτο πρωινό για να ξεκινήσετε τη μέρα σας
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ρυθμίζουμε την σχάρα στη μέση του φούρνου.
Κόβουμε τα καπάκια των καρβελιών περίπου 2 εκ. Αφαιρούμε την ψίχα από μέσα και αφήνουμε 2 εκ πάχος στα καρβελάκια μας.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με μια στρωμένη λαδόκολλα.
Περνάμε στα αυγά,
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ανακατεύουμε με σύρμα τα ασπράδια μαζί με την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια.
Γεμίζουμε με το μείγμα της κρέμας γάλακτος τις φωλιές των καρβελιών και από πάνω ρίχνουμε σε κάθε καρβέλι τον κρόκο αυγού. Πασπαλίζουμε με ½ κουταλάκι φρέσκο κρεμμυδάκι, ½ κουταλάκι μαϊντανό.
Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
Βγάζουμε απ΄ τον φούρνο πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ξανά βάζουμε στο φούρνο για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.