Υλικά:
600 γραμμάρια άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
100 γραμμάρια παρμεζάνα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας μαïντανό ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα φύλλα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο,ανοίγουμε τη φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο,ανοίγουμε τη φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί,βάζουμε μέσα τον κιμά και τον τσιγαρίζοθμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε τον κιμα να μαγειρευτεί με τα υπόλοιπα υλικά σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιεί όλα τα υγρά του.
Ρίχνουμε όση ποσότητα αλάτι και πιπέρι θέλουμε.
Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Όταν στεγνώσει ο κιμάς και είναι έτοιμός αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στη συνέχεια τα κόβουμε κάθετα σε πέντε λωρίδες.
Όπως είναι καυτός,ρίχνουμε μέσα το τυρί για να λιώσει.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο της κουζίνας.
Αλείφουμε κάθε λωρίδα με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Διπλώνουμε σχηματίζοντας ένα ρολό και κλείνουμε το φύλλο.
Διπλώνουμε κάθε λωρίδα στη μέση.
Κατά μήκος κάθε λωρίδας βάζουμε τη γέμιση με τον κιμά και το τυρί.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο το κάθε ρολό και το τσιπάμε στα πλάγια.
Με αυτά τα υλικά φτιάχνουμε εβδομήντα πέντε περίπου ατομικά πιτάκια με κιμά.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.
Τα πιτάκια μας είναι έτοιμα.