Υλικά:
Για 20 άτομα
500 γρ. φύλλο κανταΐφι
300 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα περασμένα από το multi
250 γρ. βούτυρο
Για το σιρόπι:
700 γρ. ζάχαρη
450 ml νερό
Χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
Σιροπιαστή γεύση από Ανατολή!
Σιροπιαστή γεύση από Ανατολή!
Τρίβουμε το φύλλο κανταΐφι με τα χέρια, το μοιράζουμε σε 10 ίσα μέρη και τα απλώνουμε σε μια καθαρή επιφάνεια. Βάζουμε στο κέντρο τους από 1 κουταλιά της σούπας φιστίκια και τα τυλίγουμε σε σφιχτά ρολά.
Τοποθετούμε τα κανταϊφάκια σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο σφιχτά και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια. Περιχύνουμε τέλος, όταν κρυώσουν, με το σιρόπι.