Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Αστακούς βάρους 2 κιλών
2 μεγάλες ντομάτες
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ( θα το ψιλοκόψουμε)
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πακέτο μακαρόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Η πιο διάσημη μακαρονάδα θαλασσινών στο τραπέζι σας
Αρχικά σε μια κατσαρόλα βράζουμε τους αστακούς για 30 λεπτά. Οι αστακοί βράζουν σε άφθονο νερό χωρίς αλάτι.
Μόλις τους βράσουμε, τους βγάζουμε από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζωμό.
Σε ένα τηγάνι στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο για 2 με 3 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τις ντομάτες και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφήνουμε όλα αυτά τα υλικά να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 6 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κομμάτια από τη σάρκα του αστακού, αλάτι, πιπέρι και τον αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να δούμε ότι δένει η σάλτσα.
Λίγο πριν βγάλουμε τον αστακό από τη φωτιά, ετοιμάζουμε τα μακαρόνια. Σε μια κατσαρόλα που έχει νερό μέχρι τη μέση και μια κουταλιά αλάτι ανοίγουμε το μάτι στο δυνατό. Μόλις δούμε ότι αρχίζει να βράζει το νερό, ρίχνουμε τα μακαρόνια, τα ανακατεύουμε ελαφρά, για να μην κολλήσουν.Σε 6-8 λεπτά είναι έτοιμα. Τα σουρώνουμε και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε τον αστακό και τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ταραμοσαλάτα!