Αγγούρια γεμιστά με τόνο

by sidagi.gr
741 προβολές

Υλικά:

Για 2 άτομα

2 αγγούρια μέτρια (σε πάχος και μήκος)
100 γραμμάρια βούτυρο
1 μικρό κουτί κονσέρβα τόνο 
χυμό από 1 λεμόνι

 

Εκτέλεση:

Εύκολο και γρήγορο ορεκτικό για όλη την παρεά

Πλένουμε τα αγγούρια και τα κόβουμε σε κυλίνδρους των 3 εκατ. και τα καθαρίζουμε από τους σπόρους. Τα αφήνουμε σε αλατισμένο νερό, για πέντε λεπτά, να ασπρίσουν. Τα στραγγίζουμε, τα σκουπίζουμε και τα σκάβουμε, από τη μία μόνο πλευρά, να φύγουν οι σπόροι.

Δουλεύουμε το βούτυρο με τον τόνο, σε βαθύ πιάτο, μ’ ένα πιρούνι, να γίνουν ένα μείγμα σαν αλοιφή, προσθέτοντας και τον χυμό ενός λεμονιού. Γεμίζουμε το κενό των αγγουριών με το μείγμα.

Μια παραλλαγή, εξ ίσου ορεκτική, είναι να γεμίσουμε το κενό με ρώσικη σαλάτα. 

Τ’ αφήνουμε στο ψυγείο, ως την ώρα που θα τα σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα