Υλικά:
1 λίτρο βότκα
250 γραμμάρια αρμπαρόριζα
½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού τσαγιού νερό
Εκτέλεση:
Σε μια γυάλα χωρητικότητας 2 λίτρων βάζουμε μέσα την αρμπαρόριζα.
Σε μια γυάλα χωρητικότητας 2 λίτρων βάζουμε μέσα την αρμπαρόριζα.
Ξεκινάμε την προεργασία για το σιρόπι.
Το σιρόπι το φτιάχνουμε σε μια κατσαρόλα χρησιμοποιώντας τη ζάχαρη και το νερό και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε τη βότκα στο σιρόπι και ανακατέυουμε.
Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα αρμπαρόριζας που είναι μέσα στη γυάλα.
Κλείνουμε τη γυάλα και την ανακινούμε.
Τη φυλάμε σε θερμοκρασία δωματίου για 6 εβδομάδες.
Σε αυτό το σημείο, στραγγίζουμε με ένα τουλπάνι και το λικέρ είναι έτοιμο.