Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
3/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
3 πρέζες αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη σαλάτα
1 ραντίτσιο ψιλοκομμένο
60 γραμμάρια ανάμεικτη σαλάτα (σπανάκι, μαρούλι, λόλα πράσινη)
1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
3/4 φλιτζάνι ψημένα καρύδια χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι σπόρους ρόδι
85 γραμμάρια τυρί gorgonzola θρυμματισμένο
Εκτέλεση:
Πρωτότυπη και εύκολη σαλάτα για να συνοδέψτε το μεσημεριανό σας γεύμα
Για το ντρέσινγκ
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το βαλσαμικό ξίδι μαζί με το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα. Σιγά- σιγά ρίχνετε το λάδι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει το μείγμα.
Πολτοποιήστε το σκόρδο και ρίξτε το στο ντρέσινγκ.
Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και αφήστε στην άκρη.
Για τη σαλάτα
Κόψτε το ραντίτσιο στη μέση, αφαιρέστε τον πυρήνα και ψιλοκόψτε το φέτες. Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε το ραντίτσιο μαζί με την ανάμεικτη σαλάτα.
Προσθέστε τα κομμάτια μήλου, καρύδια, και τους σπόρους ροδιού. Σιγά- σιγά προσθέστε το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά. Συμπληρώστε τη σαλάτα με το θρυμματισμένο τυρί gorgonzola και σερβίρετε αμέσως.