Υλικά:
Για 8-10 άτομα:
1 κούπα “καφε” αμύγδαλα ασπρισμένα
6 ασπράδια αυγών
700γρ. ζάχαρη
1 ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση:
Ένα υπέροχο γλύκισμα για τα Χριστούγεννα για εσάς και τους καλεσμένους σας!
Ένα υπέροχο γλύκισμα για τα Χριστούγεννα για εσάς και τους καλεσμένους σας!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Συνεχίζοντας στο μίξερ χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια με τη ζάχαρη και το λεμόνι ώσπου να γίνει μαρέγκα.
Στη συνέχεια προσθέτετε τη μαρέγκα στο ασπράδι σιγά- σιγά μέχρι ν’ αρχίσει να γίνεται ένα μείγμα σαν ζύμη.
Έπειτα με το κορνέ ζαχαροπλαστικής το γεμίζετε με το μείγμα που φτιάξατε και σε μια λαδόκολλα σχηματίζω τα κομμάτια των αμυγδαλωτών που θέλετε.
Επίσης αν επιθυμείτε προσθέτετε ολόκληρο αμύγδαλο από πάνω από το κάθε αμυγδαλωτό.
Αφού τα αμυγδαλωτά είναι έτοιμα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να ροδίσουν και είναι έτοιμα.