Υλικά:
Για 2-4 άτομα
250 γραμμάρια φρέσκα ρικότα
100 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
1 αυγό
40 γραμμάρια (1/4 φλιτζανιού) αλεύρι
750ml (3 φλιτζάνια) ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Αφράτοι και πρωτότυποι λουκουμάδες για ένα πλούσιο ορεκτικό
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε μαζί το τυρί ρικότα, το αυγό, τη φέτα, το αλεύρι με ένα μίξερ μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα. Καλύψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο για 10.
Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με μια κουταλιά της σούπας ρίχνετε σε μπαλάκια το μείγμα στο ζεστό ηλιέλαιο. Τηγανίστε τους λουκουμάδες για 2 – 3 λεπτά από όλες τις μεριές. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα με χαρτοπετσέτα και αφήνετε λίγα λεπτά μέχρι να στραγγίξουν. Σερβίρετε τους λουκουμάδες με σάλτσα κοκτέιλ.