Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά

by sidagi.gr
1,6K προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

200 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας (αλλαντικό) ψιλοκομμένοΑλμυρό κέικ με ζαμπόν και ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
250 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
30 γραμμάρια νωπή μαγιά
2 αυγά
125 ml φρέσκο, χλιαρό γάλα
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
100 γραμμάρια ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
λίγο αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και αφράτο αλμυρό κέικ για όλες τις ωρες

Μέσα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Κάνουμε 1 γούβα στη μέση και βάζουμε τη μαγιά, την οποία έχουμε διαλύσει με το χλιαρό γάλα.

Κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά, το τριμμένο κασέρι, την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά, το ψιλοκομμένο ζαμπόν, το αλάτι, το πιπέρι και ζυμώνουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ζεστό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε απαλά, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα. Τοποθετούμε μέσα τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Στη συνέχεια ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει 5-10 λεπτά. Κατόπιν αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα