Υλικά:
Για τη ζύμη της τάρτας:
250 γραμμάρια αλέυρι
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
50 γραμμάρια φρέσκο γάλα
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
λίγο θυμάρι
Για τη γέμιση της τάρτας:
1 κιλό ρώγες σταφύλι (άσπρο χωρίς κουκούτσια και μαύρο κομμένο στη μέση από το οποίο θα βγάλουμε τα κουκούτσια)
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ανθότυρο
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
½ φλιτζάνι παρμεζάνα
3 αυγά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τα 100 γραμμάρια ελαιόλαδο.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τα 100 γραμμάρια ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με τα χέρια, τρίβοντας με τα δάχτυλα μας το μείγμα ώστε να βραχεί το αλεύρι από το λάδι και να γίνει μαλακό. Προσθέτουμε το γάλα,το αυγό, το θυμάρι και το αλάτι και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Στο σημείο αυτό για να φτιάξουμε τη γέμιση της τάρτας, ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει, προσθέτουμε τα σταφύλια και τα ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα κρατάμε στην άκρη. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα τυριά με το μείγμα του τηγανιού, αλατοπιπερώνουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λαδώνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 26 με 28 εκατοστά.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και την απλώνουμε με τα δάχτυλα μας στην ταρτιέρα ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα και να καλύψει πυθμένα και τοιχώματα.
Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και την ψήνουμε για δέκα λεπτά. Τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για δέκα λεπτά και απλώνουμε από πάνω το μείγμα της γέμισης.
Ψήνουμε στο φούρνο για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.