Αλμυρά ψωμάκια

by sidagi.gr
615 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο παγωμένο
250 ml ξινόγαλο*
90 γραμμάρια κράνα ή κράνμπερι
2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Αλμυρά ψωμάκια

Εκτέλεση:

Αφράτα και μυρωδάτα ψωμάκια για να συνοδέψτε το γεύμα σας!

Τοποθετήστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ μαζί με το μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε το βούτυρο και ανακατεύετε τη ζύμη με τα χέρια μέχρι να ενωθεί το βούτυρο με το αλεύρι.
Προσθέστε το ξινόγαλο και ανακατεύετε καλά με το χέρι για να σχηματίσουν μια κολλώδη ζύμη.

Βάζετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε απαλά για περίπου ένα λεπτό. Τότε προσθέστε το κράνα και συνεχίστε το ζύμωμα για λίγα λεπτά ακόμη.
Μόλις η ζύμη γίνει λεία τοποθετείτε σε ένα ταψί και πιέστε τη με τα χέρια σας να ανοίξει μέχρι να φτάσει τα 2,5 εκ.

Στη συνέχεια κόβετε τη ζύμη σε τέσσερα σημεία και μετά σε άλλα τέσσερα μέχρι να έχετε οχτώ ζυμαράκια. Στη συνέχεια τα πλάθετε σε μπαλάκια και τοποθετήστε τα σε λαδωμένο ταψάκι φροντίζοντας να υπάρχει απόσταση το ένα με το άλλο διότι θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο. Ψήνετε στους 180 ° C με αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά.
Αφαιρείτε από το φούρνο και αφήνετε τα να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.

* Αν δεν έχετε ξινόγαλο τότε ανακατέψτε 125 γραμμάρια γάλα με λιπαρά μαζί με 125 γραμμάρια γιαούρτι. Μ’ αυτό το τρόπο αντικαθιστάτε το ξινόγαλο.

Για περισσότερες Συνταγές Γιώτης μπείτε εδώ

Αλμυρά ψωμάκιαΑλμυρά ψωμάκια

 

 

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα