Υλικά:
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλιτζανιού χλιαρό νερό
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες ελιές
1 ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός ή 2 κουταλιές του γλυκού ξερός βασιλικός
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι
Υλικά για 40 μπισκότα.
Εκτέλεση:
Σνακ με χαμηλά λιπαρά…
Σνακ με χαμηλά λιπαρά…
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το τυρί, τις ελιές, το φρέσκο κρεμμυδάκια και το βασιλικό.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε και ενώ ζυμώνουμε, προσθέτουμε σταδιακά το νερό.
Αλείφουμε με λίγο λάδι τα χέρια μας και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
Μόλις σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη, με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου μισού εκατοστού.
Κόβουμε τη ζύμη σε δίσκους και δίνουμε σχήμα στα μπισκότα.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε τα μπισκότα στη σειρά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Βάζουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.