Υλικά:
2 κιλά αγριογούρονο
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
2 κρεμμύδια
1 κουτί μανιτάρια σε φέτες
½ ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζητάμε από το χασάπη να μας κόψει το αγριογούρονο σε μερίδες για να μπορέσουμε να το μαγειρέσουμε.
Ζητάμε από το χασάπη να μας κόψει το αγριογούρονο σε μερίδες για να μπορέσουμε να το μαγειρέσουμε.
Καλό είναι 10 ώρες περίπου πριν ψήσουμε το κρέας να το διατηρήσουμε στο ψυγείο με αλάτι και πιπέρι.
Επίσης πριν το γαρνίρουμε με τις πιπεριές και τα μανιτάρια πρέπει να τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι χρησιμοποιώντας λίγο ελαιόλαδο.
Ανοίγουμε το μάτι για να ζεσταθεί το ελαιόλαδο, κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές ( αφού πρώτα τις πλύνουμε με νερό και τις καθαρίσουμε από τα σπόρια), τα κρεμμύδια και μαζί με τα μανιτάρια τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Αμέσως μετά βάζουμε στη γάστρα το αγριογούρονο και ρίχνουμε από πάνω τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε ½ ποτήρι ελαιόλαδο και 1 ποτήρι νερό στο κρέας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 2 ώρες.
Στο δίωρο πρέπει να βγάλουμε το αγριογούρονο από το φούρνο και να το γυρίσουμε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Σε αυτό το χρονικό σημείο προσθέτουμε 1 ποτήρι κόκκινο κρασί.Αν δούμε ότι χρειάζεται μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό.
Το αφήνουμε να ψηθεί από την άλλη πλευρά για 1 ώρα ακόμη.