Αγκινάρες τουρσί

by sidagi.gr
1,7K προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

340 γραμμάρια  καρδιές αγκινάρας (8 έως 10 μικρές καρδιές)
1/2 φλιτζάνι ξίδι από λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι νερό
2-3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένο σε φέτες
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο  τσίλι

Εκτέλεση:

Εξαιρετική και και έξυπνη μέθοδος για να συντηρήσετε τις αγκινάρες για όλο το χρόνο

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε το ξύδι, το νερό και το αλάτι και αφήνετε να πάρει μια βράση. Τοποθετήστε το σκόρδο, τη δάφνη, πιπέρι και κόκκινο τσίλι στο πάτο του  βάζου. Στη συνέχεια ρίχνετε τις καρδιές αγκινάρας μέσα στο βάζο και συμπληρώνετε με το ζεστό υγρό. Ανακατεύετε λίγο με ένα πιρούνι και καλύψτε τις αγκινάρες με το λάδι.

Κλείνετε το βάζο με το καπάκι και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε λίγη ώρα να κρυώσει και βάζετε στο ψυγείο για 24 ώρες.  Διατηρήστε το σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 3 μήνες.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα