Υλικά:
Για 4-6 άτομα
15 κρεμμύδια κοκκάρια ολόκληρα
μπόλικα καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
Κλαράκια σέλερι κομμένο σε μπαστουνάκια
10 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια
μείγμα από μαύρο, άσπρο και κόκκινο πιπέρι
φρέσκο θυμάρι
10 μανιτάρια κομμένα στα 4
αλάτι
7 Αγκινάρες καθαρισμένες όπως οι πατάτες
Μισό νεροπότηρο ηλιέλαιο
Ελαιόλαδο
6 Φιλέτα κοτόπουλου ή μπουτάκια
Ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
Εκτέλεση:
Πλούσιο γεύμα σε θρεπτική αξία με γεμάτη γεύση
Σε καυτό νερό που βράζει ζεματάτε τις αγκινάρες μαζί με λίγο αλάτι για περίπου 10 λεπτά.
Όσο βράζουν, σε άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο, περιμένετε να ζεσταθούν και ρίχνετε τα φιλέτα κοτόπουλου να τσιγαριστούν. Γυρίζετε μέχρι να ροδίσουν και οι 2 πλευρές.
Αποσύρετε τις αγκινάρες από την κατσαρόλα, τις βάζετε σε ένα μπολ και τις αφήνετε στην άκρη.
Μόλις τσιγαριστούν τα κομμάτια κοτόπουλου, προσθέτετε μέσα τις αγκινάρες, ανακατεύετε και αφήνετε για περίπου 10 λεπτά να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε το δεντρολίβανο.
Σε ένα γουόκ, ρίχνετε ελαιόλαδο, τα κοκκάρια και τα αφήνετε να σοταριστούν. Προσθέτετε τα καρότα, το σέλερι, το σκόρδο, ανακατεύετε και ρίχνετε τις πιπεριές
Προσθέτετε το μείγμα από πιπέρια, το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε τα μανιτάρια, προσθέτετε αλάτι, αφήνετε για λίγο να βράσουν και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Αδειάζεται σε ένα ταψί το κοτόπουλο με τις αγκινάρες, από πάνω τα λαχανικά το βάζετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.