Αγκινάρες λεμονάτες

by sidagi.gr
748 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

16 αγκινάρες
4 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 1/2 κουταλιά σούπας χυμός λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο (θα το λιώσουμε)
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό με αγκινάρες για όλες τις ώρες

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε να βράσουν.
Όταν είναι έτοιμες αρχίζουμε να φτιάχνουμε τη σάλτσα.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε 1 σκελίδα σκόρδο,1 1/2 κουταλιά σούπας χυμός λεμονιού,4 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες και 1 φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σκεπάζουμε τη λεκάνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Όταν τη βγάλουμε αφαιρούμε τη δάφνη από τις αγκινάρες και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Το κρύο ορεκτικό μας είναι έτοιμο.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 150 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα