Υλικά:
Για 4-6 άτομα
16 αγκινάρες
4 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 1/2 κουταλιά σούπας χυμός λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο (θα το λιώσουμε)
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό με αγκινάρες για όλες τις ώρες
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε να βράσουν.
Όταν είναι έτοιμες αρχίζουμε να φτιάχνουμε τη σάλτσα.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε 1 σκελίδα σκόρδο,1 1/2 κουταλιά σούπας χυμός λεμονιού,4 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες και 1 φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σκεπάζουμε τη λεκάνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Όταν τη βγάλουμε αφαιρούμε τη δάφνη από τις αγκινάρες και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Το κρύο ορεκτικό μας είναι έτοιμο.