Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 αγκινάρες
½ lt νερό
2 κύβους μυρωδικών
Ένα μάτσο μαϊντανό
Ένα κλαδάκι μέντας
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Μια σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστές αγκινάρες μαγειρεμένες σε ζωμό μυρωδικών από την Ιταλία!
Αφαιρείτε τα εξωτερικά φύλλα από τις αγκινάρες και κόβετε τις άκρες των φύλλων που κρατήσατε. Καθαρίζετε και το εξωτερικό από τα κοτσάνια τους, αλλά διατηρείτε το εσωτερικό τους.
Στη συνέχεια ανακατεύετε το σκόρδο, μαϊντανό, δυόσμο, φρυγανιά, λίγο πιπέρι και γεμίστε με αυτό του μείγμα τις καρδιές της αγκινάρας. Στη συνέχεια προσθέστε το αλάτι και λίγο λάδι. Σε μισό λίτρο ζεστό νερό διαλύετε τους δύο κύβους μυρωδικών.
Σε αυτό το σημείο, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και βάλτε τις αγκινάρες. Όταν το λάδι αρχίζει να καίει, τότε ρίχνετε όταν ένα μικρό τσιτσίρισμα »προσθέτουμε μισό λίτρο ζωμό μυρωδικών που έχετε προηγουμένως παρασκευαστεί. Κρατήστε φωτιά για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.