Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για την κρέμα μασκαρπόνε
225 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια εσάνς
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Για τα αχλάδια
2 ξυλάκια κανέλας
500 ml κόκκινο κρασί
6 αχλάδια
200 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ζουμερό και ξεχωριστό γλυκό για όλη την οικογένεια με απλά υλικά
Για την κρέμα μασκαρπόνε
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το μασκαρπόνε, τη βανίλια, τη ζάχαρη, και την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε στη δυνατή σκάλα του μίξερ μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε περισσότερη κρέμα γάλακτος αν χρειαστεί, αν θέλετε να είναι λίγο πιο λείο.
Για τα αχλάδια
Καθαρίζετε τα αχλάδια αφήνοντας το τσαμπάκι τους από πάνω. Τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια και λίγο από την ψίχα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη, την κανέλα και το κόκκινο κρασί και σιγοβράζετε τα αχλάδια μέσα στο κρασί μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 8 λεπτά.
Ανά διαστήματα τα ανακατεύετε για να πάρουν ομοιόμορφα το χρώμα από το κόκκινο κρασί. Στη συνέχεια αφαιρούμε από την εστία και βγάζουμε τα αχλάδια από την κατσαρόλα. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με την κρέμα μασκαρπόνε πάνω σε κάθε αχλάδι.