Υλικά:
Για 4-6 άτομα
3 αχλάδια καθαρισμένα
4 κούπες κρασί σαρντονέ ή αφρώδες οίνος γλυκός
3 λωρίδες φλούδα λεμονιού, αφαιρούνται με αποφλοιωτή λαχανικών
χυμό από 1/2 λεμόνι
2 ξυλάκια κανέλας
1 φύλλο σφολιάτας, σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση:
Εντυπωσιάστε τους φίλους σας με υπέροχα και απλά γλυκίσματα
Καθαρίζουμε τα αχλάδια.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί, τη ζάχαρη, λωρίδες λεμονιού και το χυμό, και κανέλα. Ζεσταίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία πάνω από μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη .
Προσθέτουμε τα αχλάδια στην κατσαρόλα και βράζουμε για 5 έως 15 λεπτά από κάθε πλευρά.
Μόλις το αχλάδι είναι μαλακά από όλες τις πλευρές, αφαιρέστε από την κατσαρόλα.
Αφαιρέστε τις λωρίδες λεμονιού από την κατσαρόλα, και δυναμώστε τη θερμότητα σε υψηλή για να αρχίσει να καραμελώνει. Μειώστε την θερμότητα μέχρι να γίνει ένα παχύ και πορτοκαλί χρώμα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε μακριές λωρίδες χρησιμοποιώντας έναν τροχό πίτσα.
Τυλίξτε τις λωρίδες σφολιάτας γύρω από το εξωτερικό του αχλαδιού, ξεκινώντας από τη βάση.
Ψήστε τα αχλάδια για 15 – 20 λεπτά, μέχρι η ζύμη ριπών είναι χρυσή καφέ. Περιχύνουμε τα αχλάδια με το σιρόπι της κατσαρόλας και σερβίρετε.