Υλικά:
Για 4-6 άτομα
12 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη 400 γραμμάρια
½ φλιτζάνι τσαγιού μέλι 170 γραμμάρια
2 γαρύφαλλα
2 κλωναράκια θυμάρι
Φλούδα πορτοκαλιού
Φλούδα λεμονιού
Κανέλα φλούδα
1 λεμόνι
Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Δροσερό και εύκολο γλύκισμα για όλες τις ώρες
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και αφαιρούμε την καρδιά και τα κόβουμε στη μέση.
Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει με χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να βράζει σε σιγανή φωτιά.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με 2 φλιτζάνια τσαγιού από το νερό τους.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τη φλούδα πορτοκαλιού,τη φλούδα λεμονιού, το θυμάρι, τα γαρύφαλλα και λίγη κανέλα – φλούδα.
Σκεπάζουμε τα αχλάδια και αφήνουμε να σιγοψηθούν στο φούρνο στους 160 βαθμούς επί 1 ώρα περίπου στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω – κάτω.
Τα περιχύνουμε συχνά με το σιρόπι τους. Σερβίρετε τα αχλάδια με παγωτό βανίλια.