Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 αχλάδια κομμένα στη μέση
1 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
½ φλιτζάνι τσαγιού μέλι
2 γαρύφαλλα
80 γραμμάρια μοτσαρέλα
χυμός λεμονιού από ένα λεμόνι
Κανέλα
Εκτέλεση:
Λαχταριστά αχλάδια στο φούρνο με ζάχαρη και τυρί
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και αφαιρούμε το κουκούτσι.
Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει με χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να βράζει σε σιγανή φωτιά.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με 2 φλιτζάνια τσαγιού από το νερό τους.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τη μοτσαρέλα πάνω από κάθε αχλάδι, τα γαρύφαλλα και λίγη κανέλα.
Σκεπάζουμε τα αχλάδια και αφήνουμε να σιγοψηθούν στο φούρνο στους 180 βαθμούς επί 45 λεπτά περίπου στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω – κάτω.
Τα περιχύνουμε με το σιρόπι τους και σερβίρουμε.