Υλικά:
Για 8 -10 μερίδες
700 γραμμάρια αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα και τριμμένα
700 γραμμάρια μέλι
1 κουταλιά της σούπας κανέλα και γαρύφαλλα τριμμένα μαζί
Ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
Παραδοσιακό και μυρωδάτο γλύκισμα των Κυθήρων
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα αμύγδαλα, το μέλι και το τρίμμα με την κανέλα και τα γαρίφαλα. Βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ρευστό μείγμα. Βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και έπειτα το ρίχνουμε σε μία επιφάνεια και αρχίζουμε να κόβουμε από το υλικό και να πλάθουμε τα κομμάτια ώσπου να τους δώσουμε τη μορφή αχλαδιού.
Έπειτα τα πασπαλίζουμε με άχνη Αφήνουμε σε ένα δίσκο να κρυώσουν και να σφίξουν για τουλάχιστον 10 ώρες. Αν θέλουμε τα διακοσμούμε στο «κοτσάνι» τους με ένα κομμάτι γαρίφαλο.