Υλικά:
1 κόκκινο κρεμμύδι
1 κιλό πατάτες
1 μοσχοκάρυδο
2 σκελίδες σκόρδο
300ml κρέμα γάλακτος Ροδόπη
4 αντσούγιες σε λάδι
150 – 200γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 φύλλα δάφνης
Μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλούσια και αρωματική συνταγή της γαλλικής κουζίνας που συνοδεύει τέλεια τα ψητά κρέατα και πουλερικά.
Πλούσια και αρωματική συνταγή της γαλλικής κουζίνας που συνοδεύει τέλεια τα ψητά κρέατα και πουλερικά.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε στη μέση. Πλένουμε τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε και τις χτυπάμε στο μίξερ μαζί με το κρεμμύδι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί και αλατοπιπερώνουμε. Ξύνουμε από πάνω το μοσχοκάρυδο, 2 λιωμένες στον σκελίδες σκόρδο και 225ml κρέμα γάλακτος Ροδόπη.
Από πάνω βάζουμε ψιλοκομμένες τις αντζούγιες και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και τρίβουμε λίγο από το φρέσκο θυμάρι.
Περιχύνουμε με αρκετό ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε όλα με τα χέρια και βάζουμε το ταψί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε 200ml βραστό νερό, σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στη φωτιά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Πασπαλίζουμε από πάνω με παρμεζάνα, το υπόλοιπο θυμάρι τριμμένο και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει.