Υλικά:
Για 2 άτομα
1 μέτριο κόκκινο παντζάρι
9 ωμά αμύγδαλα
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο κατσικίσιο τυρί
1 φρέσκο ματσάκι δυόσμο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Χορταστική σαλάτα με ιδιαίτερη γεύση για να συνοδέψτε το μεσημεριανό σας γεύμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Τυλίγουμε τα παντζάρια με αλουμινόχαρτο και βάζουμε για ψήσιμο για περίπου 40 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε τα παντζάρια σε φέτες και τα στρώνουμε σε πιατέλα.
Ψιλοκόψτε 9 ωμά αμύγδαλα.
Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο κατσικίσιο τυρί και ψιλοκομμένο δυόσμο.
Για τη βινεγκρέτ
Ψιλοκόβουμε 1 σκελίδα σκόρδο και ανακατεύουμε σε 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και ραντίζουμε τη σαλάτα.