Κις Λορέν

by sidagi.gr
883 προβολές

Υλικά:

Ζύμη

270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

½ κουτ. γλυκού αλάτι

2 κουτ. σούπας παγωμένο νερό

 

Γέμιση

4 πράσα (μόνο τα τρυφερά μέρη),ψιλοκομμένα

1 κουτ. σούπας βούτυρο

8 φέτες μπέικον

200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

4 αυγά

450 ml κρέμα γάλακτος

αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Μια γαλλική τάρτα είναι αυτή, πολύ νόστιμη και ντελικάτη. Δείτε την κλασική εκδοχή της.

Μια γαλλική τάρτα είναι αυτή, πολύ νόστιμη και ντελικάτη. Δείτε την κλασική εκδοχή της.

 

Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο και τα ζυμώνουμε, μέχρι να μοιάζουν με χονδρά ψίχουλα. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.

 

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς το ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Στρώνουμε με το χέρι τη ζύμη στο ταψί, έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλάγια. Την τρυπάμε παντού με το πηρούνι και την μισοψήνουμε στο φούρνο για 15 – 20 λεπτά.

 

Παράλληλα, σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα, μέχρι να μαλακώσουν.

 

Σε ένα άλλο σκεύος, “ψήνουμε” το μπέικον μέχρι να ξεροψηθεί και το κόβουμε κομμάτια. Απλώνουμε στην τάρτα τα πράσα, το μπέικον και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το τυρί. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε.

 

Το αδειάζουμε στην τάρτα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί η κρέμα.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα