Υλικά:
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 φιλέτα γλώσσας
2 σφηνάκια γλυκό λευκό κρασί
ξερός δυόσμος, τριμμένος
ξύσμα από 1/2 λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Τρώμε ψάρι στο τηγάνι, αλλά όχι τηγανιτό και με άρωμα από γλυκό λευκό κρασί.
Τρώμε ψάρι στο τηγάνι, αλλά όχι τηγανιτό και με άρωμα από γλυκό λευκό κρασί.
Αν δεν έχουμε μεγάλο τηγάνι, θα κάνουμε τη διαδικασία σε δύο δόσεις μοιράζοντας στα δύο τα υλικά.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί πολύ καλά, προσθέτουμε τα φιλέτα γλώσσας και τα ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σβήνουμε με το γλυκό λευκό κρασί, πασπαλίζουμε με λίγο ξερό δυόσμο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξύσμα λεμόνιου, την κάππαρη, ανακατεύουμε κουνώντας το τηγάνι με κυκλικές κινήσεις και σερβίρουμε σε πιάτα.