Φιλέτα γλώσσας στο τηγάνι με γλυκό κρασί

by sidagi.gr
781 προβολές

Υλικά:

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

4 φιλέτα γλώσσας

2 σφηνάκια γλυκό λευκό κρασί

ξερός δυόσμος, τριμμένος

ξύσμα από 1/2 λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό

1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Τρώμε ψάρι στο τηγάνι, αλλά όχι τηγανιτό και με άρωμα από γλυκό λευκό κρασί.

Τρώμε ψάρι στο τηγάνι, αλλά όχι τηγανιτό και με άρωμα από γλυκό λευκό κρασί.

 

Αν δεν έχουμε μεγάλο τηγάνι, θα κάνουμε τη διαδικασία σε δύο δόσεις μοιράζοντας στα δύο τα υλικά.

 

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί πολύ καλά, προσθέτουμε τα φιλέτα γλώσσας και τα ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Σβήνουμε με το γλυκό λευκό κρασί, πασπαλίζουμε με λίγο ξερό δυόσμο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξύσμα λεμόνιου, την κάππαρη, ανακατεύουμε κουνώντας το τηγάνι με κυκλικές κινήσεις και σερβίρουμε σε πιάτα.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα