Υλικά:
4 μέτριες πατάτες
4 πράσα χονδρά
1 μέτριο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Περίπου ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 ½ φλιτζάνι τυριά χαμηλών λιπαρών τριμμένα (κατά προτίμηση ρεγγάτο και γκούντα)
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Εξαιρετικό και πρωτότυπο σουφλέ πατάτας.
Εξαιρετικό και πρωτότυπο σουφλέ πατάτας.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους περίπου 2 εκατοστών, τους αραδειάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τους ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε περίπου 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το πράσο σε ροδέλες.
Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει λιγάκι προσθέτουμε το γάλα, τον άνηθο, τα αυγά χτυπημένα, τις ψητές πατάτες και τα τυριά. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.