Υλικά:
1 φλ. φακές
1 φλ. κινόα
1 αγγούρι
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαγιονέζα
1 συσκευασία τόνο σε νερό στραγγισμένο
Εκτέλεση:
Η κινόα έχει μεγάλη διατροφική αξία και κάνει τη σαλάτα ένα ολοκληρωμένο γέυμα όταν συνδυαστεί με φακές και τόνο.
Η κινόα έχει μεγάλη διατροφική αξία και κάνει τη σαλάτα ένα ολοκληρωμένο γέυμα όταν συνδυαστεί με φακές και τόνο.
Αν δεν βρείτε κινόα χρησιμοποιήστε πλιγούρι που θα μουλιάσετε σε νερό για 10′.
Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε σε λίγο νερό για για 20′ σε χαμηλή φωτιά φροντίζοντας να μην παραβράσουν.
Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Ξεπλένουμε την κινόα τη στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τη βάζουμε στην κατσαρόλα με δύο φλιτζάνια νερό.
Σκεπάζουμε και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15′-20′ να μαλακώσει. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε τους σπόρους του αγγουριού.
Το κόβουμε σε μικρά καρέ.
Βάζουμε σε μπολ. Αφαιρούμε κοτσάνι, ίνες και σπόρους από τις πιπεριές και κόβουμε σε μικρά καρέ. Τις βάζουμε στο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπά υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα