Υλικά:
450 γραμμ. καρότα
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
Χοντρό αλάτι και μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/8 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1/3 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αυτή η σαλάτα είναι εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπάτε τις γλυκιές γεύσεις αλλά όχι τη ζάχαρη!
Αυτή η σαλάτα είναι εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπάτε τις γλυκιές γεύσεις αλλά όχι τη ζάχαρη!
Καθαρίστε και τρίψτε τα καρότα.
Βάλτε μέσα σε μία κατσαρόλα 1 φλιτζάνι νερό.
Ρίξτε μέσα 2 κουταλιές της σούπας ξίδι, 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, 1/4 κουταλάκι πιπέρι και 1/8 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού και βράσε σε δυνατή φωτιά.
Ρίξτε τα καρότα και το 1/3 φλυτζάνι σταφίδες.
Ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν με το νερό.
Χαμήλωστε τη φωτιά και σκέπασε την κατσαρόλα.
Μαγείρεψτε για 8-10 λεπτά μέχρι τα καρότα να γίνουν τραγανά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Πρόσθεστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.