Νηστίσιμα σκαλτσούνια

by sidagi.gr
1,2K προβολές

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

2 ποτήρια σπορέλαιο

1 ποτήρι ρετσίνα ή μπύρα

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

250 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

400 γρ. πορτοκάλι γλυκό ή μαρμελάδα

Εκτέλεση:

Τα σκαλτσούνια είναι ένα νηστίσιμο παραδοσιακό γλυκό. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους και εδώ θα δούμε μια δοκιμασμένη συνταγή της μαμάς.

Τα σκαλτσούνια είναι ένα νηστίσιμο παραδοσιακό γλυκό. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους και εδώ θα δούμε μια δοκιμασμένη συνταγή της μαμάς.

Καταρχήν χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο, και προσθέτουμε την ρετσίνα ή την μπύρα. Αφού ανακατευτούν καλά προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπεικιν πάουντερ.

Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο “να ξεκουραστεί” για 1/2 ώρα.

Ανακατεύουμε το καρύδι με το πορτοκάλι ή την μαρμελάδα για να ετοιμάσουμε την γέμιση

Παίρνουμε ένα κομματάκι ζύμης στην χούφτα μας και το πλάθουμε, βάζοντας μέσα του ένα κουτάλι γέμιση, και κλείνουμε την ζύμη σε μισοφέγγαρο.

Ψήνουμε τα σκαλτσούνια για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε από το φούρνο τα σκαλτσούνια, τα ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο (προαιρετικά) και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Τα σκαλτσούνια μας είναι έτοιμα! Εάν θέλουμε βάζουμε λίγη κανέλα για γαρνίρισμα.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα