Υλικά:
2-2½ κιλά αρνί (από χεράκι), σε μερίδες
6-8 σκελίδες σκόρδο ή 4-5 φρέσκα σκόρδα, ψιλοκομμένα
3 κ.σ. βούτυρο (αγελάδος ή γάλακτος)
2 φλ. ρύζι καρολίνα
χυμός από 3 λεμόνια
αλάτι & πιπέρι
πρόβειο ή αγελαδινό γιαούρτι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ένα χορταστικό πιάτο και ιδανικό για κάθε εορταστικό τραπέζι.
Ένα χορταστικό πιάτο και ιδανικό για κάθε εορταστικό τραπέζι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα ή στις αντιστάσεις). Πλένουμε καλά το αρνί και το σκουπίζουμε. Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνουμε αλάτι (2-3 κ.σ.) και πιπέρι (1 κ.σ.) και τα ανακατεύουμε καλά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε σχισμές σε διάφορα σημεία του κρέατος και τις γεμίζουμε με το αλατοπίπερο και μία σκελίδα σκόρδο. Βάζουμε το κρέας σε ένα βαθύ ταψί με 2 ποτήρια νερό, αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά το κρέας αλλά και το ζουμί (νερό) και το σκεπάζουμε καλά με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά. Ύστερα από 1 ώρα ψησίματος ελέγχουμε αν το φαγητό έχει ζωμό. Αν έχει στεγνώσει, προσθέτουμε νερό. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε το βούτυρο, το ρύζι και τον χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί εντελώς το ρύζι. Ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη (από τη στιγμή που θα πάρει βράση). Το σερβίρουμε ζεστό γαρνίροντας με μερικές κουταλιές πρόβειο ή αγελαδινό γιαούρτι.