Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 πακέτο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη 850γρ.
1 μπολ μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι
1 αυγό χτυπημένο
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Μυρωδάτα και τραγανά μπισκότα σε σχήμα ανεμόμυλου για να συνοδέψτε το αγαπημένο σας ρόφημα!
Στρώνετε τα φύλλα σφολιάτας Χρυσή Ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.
Σε κάθε τετράγωνο χαράσσετε μια γραμμή ξεκινώντας από τη γωνία με κατεύθυνση προς το κέντρο. Βάζετε από μια κουταλιά μαρμελάδα στο κέντρο κάθε τετραγώνου. Στη συνέχεια διπλώνετε τις άκρες προς το κέντρο για να σχηματιστεί “ανεμόμυλος”.
Μεταφέρετε τους “ανεμόμυλους” στο ταψί με στρωμένη λαδόκολλα. Στη συνέχεια χτυπάτε το αυγό με λίγο νερό και τους αλείφετε με ένα πινελάκι.
Ψήνετε για 25–30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
Για “ανεμόμυλους” κριτσίνια και κρουασάν που θα μαγέψουν, δείτε το βίντεο που ακολουθεί.