Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
1 ½ φλιτζάνι φακές
6 φλιτζάνια νερό
1 μήλο πράσινο κομμένο σε κύβους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κούπα σπόρους ροδιού
Για το ντρέσινγκ
1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμόνι
1/4 φλιτζανιού ξίδι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα για να συνοδέψτε το μεσημεριανό σας γεύμα
Για τη σαλάτα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα τις φακές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
Κατόπιν τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν για να είναι έτοιμες για τη σαλάτα.
Όταν βράσουν τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με τα ψιλοκομμένα μήλο, σπορους ροδιού, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.
Για το ντρέσινγκ
Ανακατεύουμε 1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμόνι,1/4 φλιτζανιού ξίδι, και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με αλατοπίπερο σε ένα μούλτι.
Ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα το ντρέσινγκ και τη σερβίρουμε.