Υλικά:
Για 4 – 6 άτομα
1/2 κιλό ζυμαρικά ριγκατόνι
1/2 κιλό σπαράγγια φρέσκα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα του καφέ κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
Ξύσμα από ½ λεμόνι
1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για όλη την οικογένεια
Ξεπλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα σπαράγγια με το μαντολίνο. Στη συνέχεια σεμ μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό μέχρι τη μέση μέχρι να κοχλάσει. Έπειτα ρίχτουμε τα σπαράγγια και ζεματάμε για 5 – 6 λεπτά.
Στη συνέχεια αφαιρέστε τα σπαράγγια απ΄την κατσαρόλα και στο ίδιο νερό βράζετε τα ριγκατόνι για 8- 10 λεπτά.
Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει σε δυνατή θερμοκρασία. Στη συνέχεια ρίχνετε τα σπαράγγια κομμένα χοντροκομμένα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια σουρώνετε τις πέννες και τις ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με την κρέμα γάλακτος, αλάτι πιπέρι, τυρί, το μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και σερβίρουμε με επιπλέον τυρί τριμμένο.