Υλικά:
Για 4-6 άτομα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμέμο
5 τριμμένες φρέσκιες ντομάτες
Χοντρό αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
5 μελιτζάνες
1 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένοι
1 φλιτζάνι του τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
Σπόρους από 2 ρόδια
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για όλη την παρέα!
Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
Στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση.
Αλείφουμε ένα σκεύος με ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με αλάτι.
Στο σκεύος αυτό βάζουμε τις μελιτζάνες και ανάβουμε το φούρνο και μαγειρεύουμε για 25 – 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτοντας το σκόρδο και τις τριμμένες ντομάτες, αφήνουμε να βράσουν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν θα τις σερβίρουμε, βάζουμε σε ένα σκεύος από μια μελιτζάνα, από πάνω το γιαούρτι και στη συνέχεια πασπαλίζουμε μια στρώση μαϊντανό και τέλος μια στρώση από τη σάλτσα. Τέλος πασπαλίστε με σπόρους ροδιού και σερβίρετε.