Υλικά:
Για 2 άτομα
2 με 3 φύλλα λαχανίδας χοντροκομμένα
½ κολοκύθα μικρή κομμένη σε φέτες (μισοφέγγαρο)
1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι μήλου
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές της σούπας σπόρους ροδιού
1-2 κουταλιές της σούπας φουντούκια
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και ελαφριά σαλάτα πλούσια σε βιταμίνες και πρωτεΐνες για να συνοδέψτε το μεσημεριανό σας γεύμα
Κόβετε την κολοκύθα κατά μήκος και έπειτα κόβετε τη μισή σε φέτες (μισοφέγγαρο).
Στη συνέχεια αραδιάζετε τις φέτες κολοκύθας σε ένα ταψί, ραντίστε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Στα 5 τελευταία λεπτά προσθέστε τα φουντούκια στο ταψί.
Στη συνέχεια αφήνετε τις φέτες κολοκύθας να κρυώσουν σε δροσερό μέρος.
Στη συνέχεια κόβετε τη λαχανίδα σε χοντρά κομμάτια και ρίξτε τη σε μια σαλατιέρα.
Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι, ραντίστε με ελαιόλαδο και ξίδι.
Προσθέστε τις φέτες κολοκύθας, τα φουντούκια μαζί με τους σπόρους ροδιού.