Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για το ντρέσινγκ
2 λεμόνια (¼ φλιτζάνι χυμό)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ κουταλάκι του γλυκού σιρόπι αγαύης
Αλάτι και πιπέρι
6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα
½ φλιτζάνι κινόα
⅓ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πορτοκάλι ψιλοκομμένο
1 αβοκάντο ψιλοκομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι μαύρα φασόλια πλυμένα (κονσέρβα)
1 φλιτζάνι κονσέρβα καλαμπόκι
⅓ φλιτζάνι κόλιαντρο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Εύκολη και θρεπτική σαλάτα με superfoods για όλη την οικογένεια
Για το ντρέσινγκ
Σε ένα βαζάκι ρίχνετε όλα τα συστατικά, κλείνετε το βαζάκι και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
Για τη σαλάτα
Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το κινόα για 15 λεπτά σε μέτρια εστία και με κλειστό καπάκι. Στη συνέχεια σουρώστε το και αφήνετε να κρυώσει.
Σε μια σαλατιέρα ρίχεντε το κινόα μαζί με το κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, πορτοκάλι ψιλοκομμένο, αβοκάντο κομμένο σε κύβους, φασόλια, καλαμπόκι, το κόλιαντρο, αλάτι και πιπέρι.
Ραντίστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίο.