Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα βασιλικού και κρούστα παρμεζάνας

by sidagi.gr
768 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα στη μέση
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο φύλλα βασιλικού, συν 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο φύλλα βασιλικού
1/3 φλιτζάνι (5 κουταλιές της σούπας) βούτυρο, λιωμένο, συν 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα  
Αλάτι και πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Φρέσκα ελατήρια βασιλικό, προαιρετικά

Εκτέλεση:

Ξεχωριστό πιάτο με ζουμερό ψητό κοτόπουλο σχάρας καλυμμένο με σάλτσα αρωματικού βασιλικού και ελαφριά κρούστα παρμεζάνας

Ετοιμάστε ψηστιέρα ή τη σχάρα του φούρνου σε μέτρια εστία.
Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλου.
Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο βασιλικό μέσα στο λιωμένο βούτυρο και συμπληρώστε με τις 2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα.

Αλείψτε το κοτόπουλο ελαφρά με το μείγμα βασιλικού.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο βασιλικό, την υπόλοιπη παρμεζάνα, το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι.
Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αναμιχθεί καλά.
Μεταφορά σε ένα μπολ  και αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε τα φιλέτα κοτόπουλου στη σχάρα και ψήνετε για 10 λεπτά σε μέτρια εστία από κάθε πλευρά.

Σερβίρετε το ψητό κοτόπουλο με το μείγμα βασιλικού παρμεζάνας.
Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό και ρύζι ή πατάτες.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα