Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα πορτοκαλιού

by sidagi.gr
1,1K προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

5 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες 
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 1/ 2  κούπα χυμό πορτοκαλιού  
1 φρέσκο πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τζίντζερ
αλάτι

Εκτέλεση:

Λαχταριστές μπριζόλες μαγειρεμένες με σάλτσα πορτοκαλιού για ένα ξεχωριστό πιάτο!

Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνετε τις μπριζόλες στο τηγάνι και μαγειρεύετε σε δυνατή εστία μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.

Στη συνέχεια σβήνετε με το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέστε το τριμμένο τζίντζερ και περίπου δύο κουταλιές του τσαγιού αλάτι. Χαμηλώνετε την εστία και σιγοβράστε για 30 με 35 λεπτά με κλειστό καπάκι.
Στη συνέχεια προσθέστε τις φέτες πορτοκαλιού και βράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρετε τις μπριζόλες με την σάλτσα πορτοκαλιού και γαρνίρετε με τις φέτες.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα