Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 μεγάλο κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλωναράκι σέλινο κομμένο σε φέτες
1 πράσο το λευκό μέρος κομμένο σε λεπτές φέτες
5 φέτες μπέικον κομμένες σε κύβους 2 εκατοστών
250 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
6 μπούτια κοτόπουλου χωρίς δέρμα και χωρίς κόκαλα
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ με 4 κουταλιές σούπας νερό
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
12 πατάτες baby
¼ φλιτζάνι χοντροκομμένο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε κύβους
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και ελαφρύ πιάτο με λαχανικά και μυρωδικά για ένα εναλλακτικό φρικασέ!
Λαχταριστό και ελαφρύ πιάτο με λαχανικά και μυρωδικά για ένα εναλλακτικό φρικασέ!Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι, σκόρδο θυμάρι, καρότο, σέλινο, πράσο, μπέικον και μανιτάρια και τηγανίστε ελαφρά για περίπου 10 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.
Στη συνέχεια προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέστε το κρασί και αφήνετε να βράσει. Προσθέστε τις πατάτες και το ζωμό κοτόπουλου. Αφήνετε να πάρει μια βράση σε δυνατή εστία και μετά σιγοβράζετε για περίπου 25 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί και οι πατάτες να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια χαμηλώνετε την εστία και ρίχνετε το μείγμα με το κορν φλάουρ ώστε το φρικασέ να πυκνώσει. Συμπληρώνετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα για περίπου 5 λεπτά ακόμη. Αλατοπιπερώστε, ανακατεύετε καλά και αφαιρέστε απ΄ την εστία.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.