Υλικά:
Για 4 άτομα
1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1/2 κεφαλάκι σκόρδο ξεφλουδισμένο και πολτοποιημένο
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 φλιτζανιού ξίδι
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1/4 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι
1/4 φλιτζάνι κάπαρη
3 φύλλα δάφνης
1/2 φλιτζάνια λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και μυρωδάτο κοτόπουλο μαγειρεμένο στο φούρνο με κρασάκι, αποξηραμένα φρούτα και πράσινες ελιές!
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το κοτόπουλο, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, τα δαμάσκηνα, ελιές, κάπαρη και τα δαφνόφυλλα.
Καλύψτε μπολ και μαρινάρετε κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Την επόμενη μέρα προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μεγάλο, ρηχό ταψί, και απλώστε τη μαρινάδα από πάνω ομοιόμορφα.
Ραντίστε με το λευκό κρασί πάνω από το κοτόπουλο και πασπαλίστε με καστανή ζάχαρη.
Ψήστε για 50 έως 60 λεπτά, περιχύνοντας συχνά με τους χυμούς του.
Στη συνέχεια μεταφέρετε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και σερβίρετε με τα δαμάσκηνα, ελιές και κάπαρη. κοτόπουλο, τα δαμάσκηνα, ελιές και κάπαρη.
Ραντίστε με το ζουμάκι απ’ το ταψί και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.