Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τα τρουφάκια
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τριμμένο καρότο
4 χουρμάδες
½ φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα σε σκόνη
½ φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
⅛ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την επικάλυψη
⅓ φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας ή βούτυρο
Εκτέλεση:
Απολαυστικά τρουφάκια καρότου με σοκολάτα για ένα ξεχωριστό και ελαφρύ γλύκισμα
Για τα τρουφάκια
Αφαιρέστε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και ανακατέψτε το στο μούλτι μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και καλύψτε το με μεμβράνη. Αποθηκεύετε το μείγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά μέχρι να σφίξει. Έπειτα πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια σε σχήμα καρυδιού.
Για την επικάλυψη
Σε μπεν μαρί λιώνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μέτρια εστία ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνετε το λάδι καρύδας ή βούτυρο και συνεχίστε το ανακάτεμα. Αφήστε λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και ρίχνετε τα τρουφάκια μέσα στη σοκολάτα, ρολάρετε και αφήνετε να στεγνώσουν.