Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη σαλάτα
2 ματσάκια λαχανίδα χοντροκομμένη (περίπου 280 γραμμάρια)
1 λεμόνι κομμένο φέτες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο βρασμένο κοτόπουλο (περίπου 225 γραμμάρια)
1 1/2 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 1/2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια σε κονσέρβα
1 φλιτζάνι βρασμένη κινόα μαύρη
225 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
4 αγγουράκια κομμένα σε ψιλά καρέ
85 γραμμάρια τριμμένη φέτα
Για το ντρέσινγκ
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Φύλλα από 3 κλωναράκια δυόσμο, περίπου 15 φύλλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
Απολαύστε το μεσημεριανό σας γεύμα με μια πλούσια και θρεπτική σαλάτα με όσπρια και λαχανικά
Για τη σαλάτα
Σε ξύλο κοπής ψιλοκόψτε τη λαχανίδα σε χοντρά κομμάτια, τα ντοματίνια στη μέση, τα αγγουράκια σε ψιλά καρέ και τα ρίχνετε σε μια σαλατιέρα. Στη συνέχεια προσθέστε τα ρεβίθια βρασμένα, την κινόα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, κόλιανδρο ψιλοκομμένο, το βρασμένο κοτόπουλο ψιλοκομμένο.
Για το ντρέσινγκ
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
Ραντίστε το ντρέσινγκ πάνω απ’ τη σαλάτα, ανακατεύετε καλά και προσθέστε τη φέτα θρυμματισμένη.