Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 πράσα κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μικρά σέσκουλα τα φύλλα κομμένο σε λωρίδες
8 φιλέτα γλώσσας
Αλάτι και πιπέρι
Βούτυρο
1/3 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
Εκτέλεση:
Λαχταριστό πιάτο με τυλιχτό φιλέτο ψαριού γεμιστό με σέσκουλα και πράσα για το μεσημεριανό σας
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και αφήνετε να ζεστάνει. Στη συνέχεια σοτάρετε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν, προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για άλλο ένα λεπτό. Προσθέστε το σέσκουλα και μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν.
Σκουπίστε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας τα φιλέτα ψαριού. Αλατοπιπερώστε και αλείψτε τα με βούτυρο.
Βάζετε από 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα με τα σέσκουλα σε κάθε φιλέτο σόλας και τυλίξτε σε ρολά. Καρφιτσώστε με μια οδοντογλυφίδα και τοποθετήστε τα σε ένα πυρέξ. Ραντίστε με λίγο λάδι και ψήστε στις αντιστάσεις για 15 λεπτά στους 190 βαθμούς Κελσίου. Κρατήστε το μείγμα από τα σέσκουλα που περισσεύει για το γαρνίρισμα.
Για να φτιάξετε τη σως λεμονιού
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το μισό κρασί, σιγοβράζετε και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύετε μέχρι η σάλτσα να πήξει. Προσθέστε το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα. Σερβίρετε τα τυλιχτά φιλέτα με τα σέσκουλα και την σως λεμονιού.